Annons

Ex-världsmästare frias från dopning

Förre simstjärnan Filippo Magnini, Italien, frias från dopningsbrott av idrottens skiljedomstol, Cas.
Simning • Publicerad 27 februari 2020
Filippo Magnini. Arkivbild.
Filippo Magnini. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Den tvåfaldige världsmästaren på 100 meter fritt hade i november 2018 stängts av i fyra år av den italienska antidopningsbyrån Nado.

När domen kom hade Magnini, 38, redan avslutat sin simkarriär. Cas skriver i sin dom att "bevisen var otillräckliga för att fastslå att Filippo Magnini brutit mot antidopningsreglerna".

Annons

Nado startade en utredning mot Magnini och simmarkollegan Michele Santucci sedan de figurerat i en brottsutredning mot näringsfysiologen Guido Porcellini som stängdes av i 30 år av italienska myndigheter för att ha distribuerat dopningsprodukter och falska läkemedel.

Nado stängde av Magnini då det kunde påvisas att vissa produkter var avsedda att skickas till honom, men samtidigt slog utredningen fast att det inte kunde bevisas att han verkligen använt dem.

Nu har Cas bestämt att det inte räckte för en avstängning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons