Annons

EU tar Telia i örat i tv-bråk

Ekonomi • Publicerad 4 februari 2020
Förra Tele2-chefen Allison Kirkby, nu vd för Telia, har fått ett bråk på halsen. Arkivbild.
Förra Tele2-chefen Allison Kirkby, nu vd för Telia, har fått ett bråk på halsen. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Telia bryter mot de villkor som EU satte upp för att godkänna Telias köp av Bonnier Broadcasting, enligt Com Hem som tidigare anmälde Telia till EU:s konkurrensmyndighet.

Enligt Com Hem har EU:s juridiska enhet Monitoring Trustee kommit fram till att Telias auktion av streamingrättigheterna av TV4-kanalerna strider mot konkurrensvillkoren EU satt upp.

Annons

Telia bekräftar att bolaget har fått order från EU om att klargöra vissa detaljer och fortsätta diskussionerna med Com Hem/Tele2.

"Telia Company är fortsatt av uppfattningen att företaget inte har brutit mot de åtaganden som finns i kommissionens godkännande av förvärvet av TV4/C More/MTV", skriver Telia i ett svar.

Com Hems vd Anders Nilsson vill att huvudägaren staten agerar.

"Mot denna bakgrund borde regeringen, nu om någonsin, ta sitt ansvar som huvudägare i Telia och TV4”, skriver han i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons