Annons

EU slopar munskyddskrav på flyget

EU • Publicerad 11 maj 2022
Från och med 16 maj slopas kravet på munskydd på flygplatser och flighter inom EU. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Från och med 16 maj slopas kravet på munskydd på flygplatser och flighter inom EU, meddelar europeiska flygsäkerhetsmyndigheten Easa.

"Från och med nästa vecka kommer munskydd inte längre att vara ett krav för flygresor, vilket går i linje med de förändrade regler som nationella myndigheter runtom i Europa genomfört gällande kollektivtrafik", säger Easa-chefen Patrick Ky i ett pressmeddelande.

Annons

Man understryker samtidigt att munskydd är "ett av de bästa skydden mot spridningen av covid-19" och uppmanar även fortsättningsvis resenärer att hålla avstånd inomhus.

Dessutom påpekar Easa att rekommendationerna kan variera mellan olika flygbolag och att man bör bära munskydd vid flygningar till eller från platser där dessa skydd fortfarande krävs.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons