GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

EU-projekt för värme i Ukraina

EU • Publicerad onsdag 15:57
EU-parlamentets talman Roberta Metsola.
EU-parlamentets talman Roberta Metsola.Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP/TT

Europas storstäder och EU-parlamentet gör gemensam sak för att hjälpa invånarna i Ukraina under vintern.

I projektet "Hoppets generatorer" är tanken att kraftgeneratorer och transformatorer ska doneras till Ukraina för att klara av vintern och ge värme i sjukhus, skolor och annat.

– Jag uppmanar alla städer, orter och regioner runt om i Europa att gå med i kampanjen. Tillsammans kan vi åstadkomma en rejäl skillnad, säger talman Roberta Metsola på en presskonferens i Strasbourg tillsammans med Florens borgmästare Dario Nardella.

Planerna ska presenteras vid ett möte i Wien i nästa vecka där över 80 städer finns representerade.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.