Annons

En sorgens dag efter skottdådet i Thailand

Thailand • Publicerad 9 februari 2020
Hundratals människor deltar i minneshögtiden i Nakhon Ratchasima i Thailand på söndagen.
Hundratals människor deltar i minneshögtiden i Nakhon Ratchasima i Thailand på söndagen.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT
En flicka håller ett ljus vid en högtid i Thailand.
En flicka håller ett ljus vid en högtid i Thailand.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT
En kvinna lägger ned blommor utanför köpcentret Terminal 21 där massmördaren barrikaderade sig i samband med skottdådet.
En kvinna lägger ned blommor utanför köpcentret Terminal 21 där massmördaren barrikaderade sig i samband med skottdådet.Foto: Wason Wanichakorn/AP/TT

Hundratals thailändare samlades i Nakhon Ratchasima för att hedra offren för skottdådet dagen efter massmordet. Kvällsmörkret sken upp av tända ljus medan buddhistmunkar ledde sorgestunden. Lappar med budskap till offren täckte tempelgolven.

– Det här saknar motstycke i Thailand, och jag önskar att detta var sista gången en sådan här kris inträffar, sade premiärminister minister Prayut Chan-O-Cha vid ett besök på ett sjukhus, där flera av dem som skadades i attacken vårdas.

Minst 29 människor dödades och över 50 skadades när en soldat gick till attack på flera platser, bland annat i ett köpcentrum. Mannen sköts senare ihjäl av polis.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons