En gripen för mordet i Borgholm

En 21-årig man har gripits misstänkt för inblandning i mordet på en 52-årig man som hittades skjuten på en restaurang i Borgholm på Öland. Ytterligare en 26-årig man har anhållits i sin frånvaro.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2003

Den 21-årige mannen greps odramatiskt när han kom till sin bostad på Öland natten till tisdagen. Han anhölls senare misstänkt för medhjälp till mordet som skedde någon gång natten till måndagen. 21-åringen är tidigare enbart känd för mindre brott.

- Man anser att han har varit närvarande vid mordet, men det är osäkert vilken roll han har haft, säger Ulf Karlsson, informatör vid polisen i Kalmar.

En 26-årig man, skriven i Kalmar, har samtidigt anhållits i sin frånvaro misstänkt för att ha utfört själva mordet. Han är tidigare välkänd av polisen.

Den 52-årige mannen hittades skjuten inne på restaurangen när personal anlände dit vid tiotiden på måndagsförmiddagen.

Polisen vill inte säga om 52-åringen hade någon anknytning till krogen. Däremot kände 52-åringen och de båda som nu är misstänkta varandra.

Ulf Karlsson säger att ingenting nu tyder på att det rör sig om ett rånmord. Han vill inte spekulera i motivet.(TT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.