Annons

En gripen för misstänkt föremål i Linköping

Brott • Publicerad 12 september 2019
I juni spärrades polishuset i Linköping av sedan ett misstänkt farligt föremål hittats. Arkivbild.
I juni spärrades polishuset i Linköping av sedan ett misstänkt farligt föremål hittats. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

En pojke i övre tonåren har gripits misstänkt för att ha placerat ut ett föremål utanför polishuset i Linköping den 12 juni. Efter förhör frigavs han av åklagare och överlämnades till socialtjänsten, men misstanken om sabotagebrott kvarstår, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Larmet kom bara dagar efter det att en explosion inträffat i ett flerfamiljshus i staden, och polisen spärrade av ett stort område vid polishuset och kallade in nationella bombskyddet.

Föremålet bedömdes senare vara ofarligt, men polis och åklagare bedömer att det tillverkats för att se ut som ett farligt föremål och sprida oro och rädsla.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons