En död efter lägenhetsbrand

Brand Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En person har avlidit och en person har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Nyköping.

Polis och räddningstjänst larmades vid halv tio på kvällen till en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i Nyköping. Branden var fullt utvecklad när de kom dit.

– Rökdykare gick in och hämtade en skadad person. När de gick in igen hittade de ytterligare en person. Den personen är avliden, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Den skadade personen är förd till sjukhus med rökskador.

Vad som orsakat branden är ännu inte känt.

– Tekniker är på väg till platsen. Räddningstjänsten har varit på plats för släckningsarbete och vi har inte gått in i lägenheten ännu. Det är avspärrat och vi kommer att undersöka platsen under natten, säger Martin Detterström.

Branden släcktes inom en timme. De boende i huset som fick evakueras vid släckningsarbetet kunde vid midnatt återvända till sina lägenheter, uppger räddningstjänsten för TT.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.