Annons

En död efter bråk – man anhållen för mord

En man är död och flera personer har skadats efter ett våldsamt bråk i Helsingborg. Samtliga hittades med knivskador och en av männen var så svårt skadad att han avled.
En ung man har anhållits misstänkt för mord.
Brott • Publicerad 6 mars 2018 • Uppdaterad 7 mars 2018
Flera skadades vid ett stort bråk i Helsingborg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

Polisen tillkallades efter larm om bråk vid Drottningshög klockan 20.30 på tisdagskvällen. När polisen kom till platsen hittades en man som hade skadats i bråket. Mannen fördes till sjukhus och ganska snart hittades flera skadade i närheten av platsen.

– När vi kommer fram så framkommer det att det varit ett större bråk på platsen, säger Fredrik Bratt vid polisens regionledningscentral.

Annons

Några av de skadade hade lyckats ta sig till sjukhus för egen räkning, samtliga med svåra skador.

En av männen var så allvarligt skadad att han avled.

– Vi kan då koppla samman detta och tror att alla de här har skadats i samma bråk, säger Fredrik Bratt.

Totalt handlar det om fem unga män mellan 18 och 21 år. Polisen säger att männen har skärskador, och att brottsrubriceringarna är mord och mordförsök.

Delar av akutmottagningen i Helsingborg spärrades av för att skydda sjukhuspersonalen och för att människor skulle kunna söka vård. Avspärrningarna hävdes strax före midnatt.

– För det första vet vi inte om det finns en hotbild mot dem som kom in till akuten, och så blir det en svår situation för sjukhuspersonalen om anhöriga och kompisar springer rakt in på mottagningen, säger Fredrik Bratt.

Sökandet efter misstänkta gärningspersoner har pågått under natten och flera personer är hämtade till förhör. Tidigt på onsdagsmorgonen meddelar polisen att en man, som är född 1999, har anhållits misstänkt för mord.

Då vårdas en man fortfarande på sjukhus, hans skador ska inte vara livshotande. De andra skadade ska ha kunnat lämna sjukhus, enligt polisen.

En brottsplatsundersökning har genomförts och avspärrningarna togs bort klockan 05.26. Brottsrubriceringarna är mord samt försök till mord och det finns flera målsägande i ärendet, uppger polisen i region syd.

KB/TT
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons