Annons

Elizabeth II vill se Camilla som drottning

Storbritanniens drottning Elizabeth II vill att prins Charles fru Camilla blir drottning när Charles blir kung.
Storbritannien • Publicerad 5 februari 2022
Storbritanniens prins Charles and hans fru, Camilla, hertiginna av Cornwall. Arkivbild.
Storbritanniens prins Charles and hans fru, Camilla, hertiginna av Cornwall. Arkivbild.Foto: Jonathan Brady/Pool via AP/TT

Drottning Elizabeth meddelade att "när den tiden kommer" så borde Camilla, hertiginna av Cornwall, bli kallad drottning – formellt Queen Consort. Tidigare har förslag funnits att kalla Camilla för prinsessa.

"Det är min ärliga önskan att, när den tiden kommer, Camillla blir kallad drottning".

Annons

I drottning Elizabeths uttalande, som kommer i samband med att hon på söndagen firar 70 år på tronen, skriver hon "Queen Consort", vilket översätts med drottning – regerande kungens gemål. I tidigare spekulationer har man trott att Camillas titel skulle bli prinsessa.

Prinsens fru hette tidigare Camilla Parker Bowles, född Shand, men fick titeln hertiginnan av Cornwall i samband med giftermålet med prins Charles år 2005.

Camilla har undvikit att använda titlar som tidigare förknippats med prins Charles första hustru Diana.

En talesperson för prins Charles sade att paret var "rörda och hedrade" över drottningens meddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons