Annons

Egyptenturist Afrikas första virusdödsfall

Coronavirus • Publicerad 8 mars 2020
I Egypten har Afrikas första dödsfall med koppling till coronaviruset konstaterats. I lördags meddelade myndigheterna att 45 personer som färdats i Nilenfärjan River Anuket testat positivt för viruset.
I Egypten har Afrikas första dödsfall med koppling till coronaviruset konstaterats. I lördags meddelade myndigheterna att 45 personer som färdats i Nilenfärjan River Anuket testat positivt för viruset.Foto: Maggie Michael/AP/TT

En tysk man som smittats av coronaviruset har avlidit på ett sjukhus i turistorten Hurghada vid Röda havet i Egypten. Den afrikanska kontinenten har därmed fått sitt första konstaterade dödsfall med koppling till virusutbrottet. 60-åringen, som reste från Tyskland till Egypten för en vecka sedan, hade besökt staden Luxor vid Nilen innan han insjuknade.

På lördagen meddelade myndigheterna att 45 personer som tagit en färja från Aswan till Luxor testat positivt för coronavisuset. Totalt 171 personer var ombord under färjeturen.

Endast tre fall av coronavirus hade konstaterats i Egypten innan lördagens besked. Det första fallet var en kinesisk medborgare, som nu har friskförklarats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons