Annons

Ebba Busch bröt mot coronaråd på fest

KD-ledaren Ebba Busch bröt mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer på en fest nyligen.
Nu får hon kritik av socialminister Lena Hallengren (S):
Coronaviruset • Publicerad 8 oktober 2020
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Arkivbild.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

I slutet av september gick Ebba Busch på en födelsedagsfest, rapporterar Aftonbladet. På bilder och filmer från festen som spridits på Instagram syns partiledaren krama och kindpussa andra festdeltagare, vilket är helt emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Festdeltagarna satt också nära varandra under middagen.

Annons

I ett sms till tidningen säger Busch nu att hon inte borde ha gått på festen.

”Här har jag försökt göra en bedömning på förhand genom att till exempel sitta med nära vänner och i övrigt hålla avstånd. Merparten av bjudningen ägde rum utomhus. I efterhand kan jag tycka att det hade varit bättre att avstå, och det har legat till grund för de bedömningar jag gjort därefter.” skriver Busch.

Socialminister Lena Hallengren (S) betonar allas personliga ansvar, och att personer i ledande ställning har ett extra stort ansvar att visa gott omdöme.

– Det klart att trånga hemmafester och blöta utekvällar, det finns inte riktigt på listan över hur man ska agera. Tvärtom gäller det att vara ansvarsfull för att ge hälso- och sjukvården rimliga förutsättningar och se till att hålla nere smittspridningen. Särskilt om man har en hård ton i grunden, tycker jag att man ska tänka sig extra noga för, säger Hallengren till TT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons