Dubbla svenska mål i Madridderbyt

Fotboll • Publicerad 2 februari 2020
Kosovare Asllani gjorde ett av målen när CD Tacón vann söndagens derby mot Madrid CFF med 4–3. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani gjorde var sitt mål när CD Tacón tog en viktig seger i den spanska ligafotbollen på söndagen. Tacón, som byter namn till Real Madrid nästa säsong, vann derbyt borta mot Madrid CFF med 4–3 och är nu nia i tabellen, med nio poängs marginal ner till Betis på nedflyttningsplats.

Det var en svängig match där Madrid CFF tog ledningen i den 14:e minuten men där Sofia Jakobsson kvitterade två minuter senare, innan Kosovare Asllani gjorde 2–1 till Tacón kort före paus.

Madrid CFF vände sedan på matchen en gång till under de första 20 minuterna av andra halvlek, men Tacón fick sista ordet. Osinachi Ohale kvitterade med kvarten kvar och i slutminuterna avgjorde sedan Esther Martín-Pozuelo Aranda med sitt 4–3-mål.