Annons

Dubbla rekord av Lycke Holm i landslagsdebut

Seger direkt och personligt rekord två gånger om.
15-årige Melwin Lycke Holm gjorde succé i sin landslagsdebut i Nordenkampen.
Friidrott • Publicerad 9 februari 2020
Melwin Lycke Holm. Arkivbild.
Melwin Lycke Holm. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Den blott 15-årige Kilhopparen, son till olympiske mästaren Stefan Holm, kom till tävlingen i Helsingfors med en färsk toppnotering på 2,09 i bagaget. När tävlingen var över hade han förbättrat sitt rekord två gånger om, först genom att ta 2,11 i tredje försöket innan han även klarade 2,13 i sitt andra hopp.

– Det känns helt galet. Det var med darr jag tog det men jag gjorde det, och det känns helt fantastiskt. Att sätta personligt rekord första gången jag har på mig landslagströjan i seniorsammanhang, det känns så klart oerhört stort, säger han till Expressen.

Annons

Det blev även ett försök på 2,22, men utan framgång.

– Jag var så extremt trött och chockad efter att jag hade klarat 2,13 och vunnit så jag slängde upp ribban på 2,22 bara för att. Men då var jag inte ens nära. Det var mest för att det var kul, men sedan lade jag ner det.

Melwin Lycke Holm, som tog SM-brons i somras, har därmed fått en kanonstart på inomhussäsongen. Han var dock inte ensam om att imponera bland svenskarna i Nordenkampen där friidrottare från Norge, Danmark, Finland och Island stod för motståndet.

Elin Östlund vann 200 meter på tiden 23,79, en notering som innebar personligt rekord och den tionde bästa tiden någonsin på distansen i Sverige.

Seger blev det även för Henrik Larsson på 60 meter. 20-åringen vann klart på tiden 6,74, bara två hundradelar från sitt eget svenska rekord.

Sverige vann Nordenkampen på både dam- och herrsidan i Helsingfors, detta för nionde gången i ordningen sedan starten 2011.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons