Annons

Domen för dådet i Vetlanda överklagas

Brott • Publicerad 30 juli 2021
Den 22-årige man som dömts till livstids fängelse för sju mordförsök i Vetlanda i våras överklagar domen till hovrätten. Arkivbild.
Den 22-årige man som dömts till livstids fängelse för sju mordförsök i Vetlanda i våras överklagar domen till hovrätten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 22-årige man som dömts till livstids fängelse för sju mordförsök i Vetlanda i våras överklagar domen till hovrätten, rapporterar SR P4 Jönköping.

Under knivattacken den 3 mars knivhöggs sju män, varav tre fick livshotande skador.

Annons

Den 14 juli konstaterade tingsrätten att 22-åringen i de flesta fall handlat medvetet och med kraft riktat kniven mot vitala delar av de knivhuggnas kroppar.

Brotten bedömdes som försök till mord och påföljden blev livstids fängelse och utvisning.

Mannen har erkänt att han begått brotten, men enligt överklagandet vill han få det till grov misshandel.

Försvarsadvokaten Andreas Grudemo säger till SR att mannen vill ha ett kortare och tidsbestämt straff. Han överklagar däremot inte beslutet om utvisning efter att han avtjänat sitt straff.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons