Annons

Dömd mördare förvarade droger på rättspsyk

Brott • Publicerad 13 januari 2020
En patient på en rättspsykiatrisk klinik åtalas för narkotikabrott. Arkivbild.
En patient på en rättspsykiatrisk klinik åtalas för narkotikabrott. Arkivbild.Foto: Naina Hel n Jåma/TT

En man som är dömd för mord och vårdas på en rättspsykiatrisk klinik i Norrland har åtalats för narkotikabrott, skriver Sundsvalls Tidning.

Drogerna upptäcktes efter att personalen på avdelningen tyckte att mannen verkade påverkad och när hans rum genomsöktes hittades cannabis och ecstasy.

Annons

Mannen, som är i 30-årsåldern, är dömd för att ha dödat en annan man 2014. Han har sedan 2015 vårdats på en rättspsykiatrisk klinik.

Det är oklart hur mannen har fått tag på drogerna men han har under 2019 regelbundet beviljats permissioner. I oktober uppgav chefsöverläkaren att mannen lider av en allvarlig psykisk störning och missbruksproblematik men han har trots det rätt till två timmars permission i veckan.

Den åtalade mannen är inte den enda patienten som tros ha kommit i kontakt med droger på avdelningen. I början av juni upptäckte personalen att flera patienter upplevdes som påverkade och samtliga vägrade lämna urinprov.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons