Annons

Dollarfall ger miljardlyft till Lundin Energy

Ekonomi • Publicerad 13 januari 2021
Lundin tjänar miljarder på dollarns fall i fjärde kvartalet i fjol, men det är inte kassaflödespåverkande enligt bolaget. Arkivbild.
Lundin tjänar miljarder på dollarns fall i fjärde kvartalet i fjol, men det är inte kassaflödespåverkande enligt bolaget. Arkivbild.Foto: Hakon Mosvold Larsen/NTB/TT

Lundin Energy gjorde en valutakursvinst på 256 miljoner dollar (motsvarande 2,1 miljarder kronor) under fjärde kvartalet 2020. Samtidigt redovisar bolaget prospekteringskostnader på 58 miljoner dollar (cirka 480 miljoner kronor), enligt en uppdatering från oljebolaget.

"Kostnaderna avser främst de torra prospekteringsborrningarna på strukturerna Polmak (PL609/PL1027) och Spissa (PL960) samt återlämnade licenser", skriver Lundin Energy i ett pressmeddelande.

Annons

Valutakursvinsten härrör från att dollarn tappat i värde mot både den norska kronan och euron under fjärde kvartalet.

"Valutakursvinsten avser främst omvärdering av lånebalanser till balansdagens kurs och är till större delen icke kassaflödespåverkande", skriver Lundin Energy.

Bokslutet från Lundin Energy för 2020 ska enligt bolaget publiceras den 28 januari.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons