GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dödlig höghusbrand i Argentina

Argentina • Publicerad 23 juni 2022
Elden spred sig snabbt över två våningsplan i det fjorton våningar höga huset i Buenos Aires.
Elden spred sig snabbt över två våningsplan i det fjorton våningar höga huset i Buenos Aires.Foto: Victor R. Caivano/AP/TT

Fem personer har omkommit och 35 skadats i en våldsam brand i ett höghus i Argentinas huvudstad Buenos Aires.

Dödsoffren, två kvinnor och tre barn, tillhör samma familj. De var vid liv när de evakuerades från huset, men dog på väg till sjukhuset till följd av svåra brand- och rökskador, uppger räddningstjänsten. En man i samma familj vårdas för allvarliga skador på sjukhus.

Eldsvådan bröt ut tidigt på torsdagsmorgonen på husets sjunde våning. Elden spred sig snabbt uppåt till våning åtta i det fjorton våningar höga huset.

Polis och brandmän finns bland de skadade.

Enligt åklagaren Sebastian Fedullo är orsaken till branden troligtvis en olyckshändelse och inget brott eller explosion.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.