Annons

Död person hittad i Falkenberg

En död person har hittats i Falkenberg och polisen tror att det kan vara den tolvårige pojke som varit försvunnen i tre dygn.
FALKENBERG • Publicerad 9 november 2018
Många har engagerat sig i sökandet efter pojken.
Många har engagerat sig i sökandet efter pojken.Foto: Jonas Dagson/TT

Enligt polisen hittades kroppen i vattnet vid en kraftstation klockan 15.40 och pojkens föräldrar är informerade om fyndet. Personen är inte helt identifierad, men polisen säger att det med stor sannolikhet är den döde tolvåringen.

Den försvunne pojken, som har Downs syndrom, gick ut med hunden i tisdags men kom inte tillbaka hem.

Annons

Lokalpolisområdeschefen Christer Bartholdsson säger att kroppen hittades i vattnet vid Hertings kraftstation i Ätran.

Han säger att brottsrubriceringen om människorov kvarstår, men att det inte finns något som stärker misstankarna om brott i samband med pojkens död.

– Kroppen är inte till fullo identifierad, men med största sannolikhet är det den försvunne pojken som man har anträffat, och de anhöriga är underrättade om detta, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst.

Kroppen ska nu genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsaken.

Artikeln uppdateras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons