Annons

Polisen: Explosion i Malmö kunde ha dödat

Vad som misstänks vara en hemmagjord bomb orsakade en kraftig explosion vid entrén till ett växlingskontor på Möllevångstorget i Malmö natten till fredagen.
Brott • Publicerad 14 augusti 2020
Polisens bombtekniker undersöker entrén till en butikslokal på Claesgatan vid Möllevångstorget i Malmö efter en detonation natten till fredagen.
Polisens bombtekniker undersöker entrén till en butikslokal på Claesgatan vid Möllevångstorget i Malmö efter en detonation natten till fredagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Smällen hördes över ett stort område i Malmö strax efter klockan 03 och flera personer från olika delar av staden larmade, enligt polisen.

Till Sydsvenskan uppger Calle Persson under fredagseftermiddagen att det troligtvis rör sig om en hemmagjord sprängladdning, i och med hur kraftig explosionen var.

Annons

– Det har varit så pass farligt att om någon hade passerat när det exploderat hade det blivit stora personskador, kanske att liv hade gått till spillo, säger han till tidningen.

Skadorna på fastigheten har begränsats till trappan vid ingången till växlingskontoret. Dessutom har bilar utanför fått skador, men ingen person har hittats skadad. Polisen ser allvarligt på att explosionen skedde på en sådan offentlig plats.

– Det här är en av de platser i Malmö som kanske är mest vältrafikerad eftersom folk tar den vägen hem från krogen eller liknande. Så risken för att någon skulle komma till skada var stor, säger Calle Persson.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons