Annons

Sverige ska bryta tunga VM-sviten

Mixedstafett målas ofta upp som en bra medaljchans. Men det har gått tio år sedan Sverige lyckades hamna på pallen i ett VM.
Skidskytte • Publicerad 12 februari 2020
Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Hanna Öberg och Linn Persson kör för medalj i mixedstafetten.
Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Hanna Öberg och Linn Persson kör för medalj i mixedstafetten.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sverige ställer upp med ett väntat lag i mixedstafetten som inleder VM på torsdagen: Linn Persson, Hanna Öberg, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson.

Handspriten står utplacerad på ett bord och alla åkarna tar en klick innan de kliver in i rummet på svenskarnas hotell där pressträffen hålls.

Annons

– Jag tycker att vi har chanser i alla lopp som vi ställer upp i och stafett är alltid kul att köra för att vi kommer ihop som ett lag, säger Hanna Öberg.

Frankrike och Norge är storfavoriter, men Sverige lurar där bakom – bland andra starka nationer som Tyskland och Italien.

– Det finns många bra lag, men vi är också ett starkt lag, säger ankaret Sebastian Samuelsson.

Lätta banor

Hanna Öberg kommer till mästerskapet med bra känsla och ler ofta under intervjuerna.

– Januari var verkligen en bra månad för mig när jag kunde ta kliv efter kliv och bygga upp ett bra självförtroende och det är klart att jag har med mig det in i det här mästerskapet, säger hon.

Banorna i Antholz är ganska lätta, enligt Öberg. Utmaningen är att arenan ligger på 1 600 meters höjd.

– Det gör att det inte blir så lätt som man kanske kan tänka sig. Men nu ska vi vara acklimatiserade och det har vi inte varit när vi åkt världscup här tidigare. Så det borde bli lättare nu.

Påtaglig konkurrens

Senast Sverige tog medalj i mixedstafett var 2010 när det blev ett brons.

– Vi har jättebra chanser, absolut. Mixedstafett är samtidigt jättehård konkurrens när man bara är två damer och två herrar. Konkurrensen blir extra påtaglig om man jämför med en vanlig stafett, säger Jesper Nelin.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons