Annons

Danmark missade ersättning för ministerresor

Danmark • Publicerad 4 maj 2022
Resor till EU-möten som Danmarks utrikesminister Jeppe Kofod (S) har gjort i privatflyg har danska utrikesdepartementet missat att begära ersättning för. Arkivbild.
Resor till EU-möten som Danmarks utrikesminister Jeppe Kofod (S) har gjort i privatflyg har danska utrikesdepartementet missat att begära ersättning för. Arkivbild.Foto: Darko Bandic/AP/TT

Den danska statskassan har gått miste om motsvarande nästan 800 000 kronor på grund av misstag i samband med några av utrikesminister Jeppe Kofods (S) resor.

Det handlar om resor som ministern företog med privatflyg under åren 2019-2020 till olika ministermöten inom EU. Dessa hade Danmark kunnat få ersättning från EU för – men någon sådan begärdes aldrig av utrikesdepartementet, rapporterar tidningen BT.

Nya rutiner har införts för att liknande misstag inte ska göras i framtiden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons