Annons

Da Graca och Asoro får chansen i U21

Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski saknas i Roland Nilssons U21-trupp inför EM-kvalmatchen mot Irland.
De har plockats upp i a-landslaget och ersätts av Kristopher Da Graca och Joel Asoro.
Fotboll • Publicerad 6 november 2019
Förbundskaptenen för U21-landslaget, Roland Nilsson, presenterar truppen till EM-kvalmatchen mot Irland.
Förbundskaptenen för U21-landslaget, Roland Nilsson, presenterar truppen till EM-kvalmatchen mot Irland.Foto: Stina Stjernkvist / TT

De två mittfältarna Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski har imponerat med sina insatser i både klubbspel och i U21-landslaget. Så pass att förbundskapten Janne Andersson valde att ta ut dem i a-lagstruppen inför de avgörande EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Färöarna.

– De är med för att de är tillräckligt bra, det är därför jag tar ut dem. Men lyfter man blicken däremot är det så klart bra att fler yngre spelare kommer in och höjer konkurrensen, unga spelare som kan vara med länge, säger Andersson till TT.

"Jättekul för svensk fotboll"

Annons

Därför fanns Svanberg och Kulusevski inte med i U21-truppen inför lagets sista EM-kvalmatch mot Irland i Dublin den 19 november. Men förbundskapten Roland Nilsson ser inte deras frånvaro som något negativt.

– Det är jättekul framförallt för spelarna och svensk fotboll att yngre förmågor tar sig hela vägen upp. Jag önskar dem stort lycka till, säger Nilsson.

Han och Janne Andersson förklarar att det analyserats var U21-spelarna behövs mest. Att sno U21-talanger från en EM-kvalmatch till en annan för att de bara ska få sitta på bänken, ser förbundskaptenerna ingen poäng med.

"Lovar ingen speltid"

– Jag lovar ingen speltid, men jag hade inte tagit ut dem om jag inte trodde att de skulle få en chans att spela, säger Andersson.

Svanberg och Kulusevski ersätts av IFK Göteborgs mittback Kristopher Da Graca och anfallaren Joel Asoro som spelar i nederländska Groningen på lån från Swansea City.

Med två vinster och en förlust i bagaget går U21-laget in för att vinna sin sista EM-kvalmatch i Dublin.

– Vi är tillbaka i racet och det har känts riktigt bra spelmässigt, konstaterar Nilsson.

Hilda Djupenström/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons