Annons

Coronasmittad besökte öppet hus i Örebro

Coronaviruset • Publicerad 8 mars 2020
De som besökte universitetet i Örebro i onsdags kan ha smittats av coronavirus. Arkivbild.
De som besökte universitetet i Örebro i onsdags kan ha smittats av coronavirus. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

Personer som besökte Örebro universitet i onsdags kan ha smittats av coronavirus. Under dagen hölls öppet hus för länets gymnasieskolor och en elev som nu konstaterats smittad besökte evenemanget.

Ett tiotal personer, som haft nära kontakt med eleven, är informerade och har tillhållits att stanna hemma, uppger smittskyddsläkaren Gunlög Rasmussen.

Annons

– Vi kan inte helt säkert utesluta att det finns andra personer som har besökt det här öppna huset som kan ha blivit utsatta för smitta, säger hon.

Samtliga som varit på plats under onsdagen uppmanas att vara uppmärksamma på symtom under resterande del av inkubationstiden, vilket är fram till den 18 mars.

– Det är precis samma riktlinjer som gäller om du varit i ett riskland och kommer hem. Om du mår bra, kan du leva som vanligt. Men om du har fått symptom ska du stanna hemma och kontakta 1177 för att bli hänvisad till provtagning, säger Gunlög Rasmussen.

Evenemanget, som pågick under två dagar, besöktes av 1 500 elever enligt Örebro universitet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons