Annons

Chefsbyte i förlustdrabbat modebolag

Ekonomi • Publicerad 10 november 2019
Det förlustdrabbade modebolaget RNB, som driver Polarn o Pyret, byter vd. Arkivbild.
Det förlustdrabbade modebolaget RNB, som driver Polarn o Pyret, byter vd. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Styrelsen för det krisdrabbade modeföretaget Retail and Brands (RNB) har utsett en ny vd och koncernchef. Kristian Lustin tillträder 1 januari 2020 och ersätter Magnus Håkansson som avslutar sin anställning vid årsskiftet.

RNB driver kedjorna Polarn o Pyret och Brothers, samt butiker i NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Bolaget meddelade den 10 oktober en förlust på 106,4 miljoner kronor.

Annons

Då sade vd Magnus Håkansson att det skulle bli gradvis bättre. Men nu ersätts han av ekonomi- och finansdirektören Kristian Lustin, som varit på bolaget sedan 2015 och med en bakgrund inom bland annat Modern Times Group, enligt ett pressmeddelande från RNB.

"Det är bra för RNB med kontinuitet i ledningen. Kristian kan verksamheterna och vi känner Kristian grundligt", säger styrelseordförande Laszlo Kriss i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons