Annons

Centerpartiet: Rut-avdraget utökas

Politik • Publicerad 12 augusti 2020
Enligt Centerpartiet kommer regeringen på torsdagen besluta om ett förslag till utökat rut-avdrag. Arkivbild.
Enligt Centerpartiet kommer regeringen på torsdagen besluta om ett förslag till utökat rut-avdrag. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regeringen kommer på torsdagen att besluta om ett förslag till ett utökat rut-avdrag från årsskiftet, säger Centerpartiet till Dagens Nyheter.

Förslaget ska följa den utredning som blev klar i början av året, och innebär att avdraget utökas med fyra tjänster: tvätt vid tvättinrättning (inklusive transport av tvätten), möblering av bostad (inklusive montering av nya möbler), transport av bohag till andrahandsbutiker, loppmarknader och liknande, samt enklare tillsyn av bostad.

Annons

Dessutom föreslås att taket för rut-avdraget ska höjas till 75 000 kronor per person och år. Både det höjda taket och det utökade avdraget är en del av januariöverenskommelsen mellan regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna.

Totalt beräknas kostnaden för förändringarna ligga på 270 miljoner kronor första året efter införandet. På längre sikt kan det handla om drygt en miljard kronor, enligt utredningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons