Annons

Bullerbråk tas upp i högsta instans

Fotboll • Publicerad 8 november 2019
Striden kring Boovallens ljudnivåer fortsätter. Arkivbild.
Striden kring Boovallens ljudnivåer fortsätter. Arkivbild.Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix/TT

Buller- och ljudbråket kring fotbollsplanen Boovallen i Nacka utanför Stockholm når högsta instans, Mark- och miljööverdomstolen, där saken nu ska prövas.

"Det här är väldigt glädjande. Det väcker gott hopp för oss som har engagerat oss", säger Gunilla Grudevall-Steen (L), ordförande i fritidsnämnden i Nacka kommun, i ett pressmeddelande.

Annons

Konflikten kring Boovallen har pågått i många år sedan grannar klagat på hög ljudvolym från barn- och ungdomar som spelar fotboll. I juli beslutade mark- och miljödomstolen att begränsa öppettiderna på idrottsplatsen och att bullerskydd ska byggas – ett beslut som nu kan rivas upp av överdomstolen.

"Det väcker gott hopp för oss som har engagerat oss för Boovallen. Frågan berör i första hand alla de barn och ungdomar som spelar fotboll på Boovallen, men den har också stor principiell betydelse för alla idrottsanläggningar i tätbebyggda områden", säger Gunilla Grudevall-Steen (L).

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons