Annons

Sundquist sparkad – kritiserar Brynäsledningen

Magnus Sundquist får sparken som huvudtränare i Brynäs.
Nu riktar han kritik mot ledningen.
Ishockey • Publicerad 6 januari 2020
Brynäs tränare Magnus Sundquist har fått sparken. Arkivbild.
Brynäs tränare Magnus Sundquist har fått sparken. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Brynäs har gått tungt i SHL den här säsongen och ligger just nu på elfte plats, sju poäng från nedflyttning.

På söndagen kom uppgifter om att ishockeyklubben skulle sparka huvudtränaren Magnus Sundquist och dagen efter bekräftade Brynäs att 53-åringen får gå. Han ersätts tillfälligt av Ove Molin och Mikael Holmqvist som kommer att dela på huvudansvaret.

Annons

Molin kommer senast från en roll som spelarutvecklare i Brynäs medan Holmqvist varit assisterande tränare i A-laget.

"Vi har tillsatt resurser för att ge Magnus och övriga teamet alla möjligheter som finns, bland annat en mental coach och en digital utvecklare som varit med sedan starten av säsongen. Tyvärr finns alltid en bortre gräns – och för Brynäs IF:s räkning anser vi att vi behöver fatta det här beslutet nu. Hur tråkigt det än är", säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese till klubbens hemsida.

"Vill inte kliva av"

Samtidigt riktar Sundquist kritik mot ledningen.

Så sent som i går sade han till Aftonbladet att han inte hört ett ljud från sina chefer och berättar att han är besviken att han inte får fortsätta.

– Jag har varit 110 procent engagerad. Jobbat dygnet runt och då vill man inte kliva av, säger Sundquist till Aftonbladet.

53-åringen ångrar att han inte stått fast mer vid hur han vill att laget ska spela.

– Ja, lite så är det. Jag har ändrat mig som tränare och det måste man kanske göra när man är i en storklubb som Brynäs, säger Sundquist, som redan har fått intresseförfrågningar från annat håll men som inte kommer att ta "något snabbt beslut".

Fler förändringar

Hans ersättare Ove Molin och Mikael Holmqvist träder omedelbart i tjänst och inleder redan på måndagen med genomgång med spelartruppen och därefter leder de dagens träning.

Rekryteringen av en ny huvudtränare inleds omedelbart, meddelar Brynäs.

Samtidigt görs flera andra förändringar i den sportsliga organisationen. Andreas Dackell lämnar tjänsten som sportdirektör och blir i stället strategisk rådgivare för hela sportverksamheten. En av hans uppgifter blir att stötta den nya tränarstaben.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons