Annons

Börsuppgångar i Asien bromsar

Börs • Publicerad 13 april 2021
Tokyobörsen stiger, i övrigt var utvecklingen blandad på Asienbörserna. Arkivbild.
Tokyobörsen stiger, i övrigt var utvecklingen blandad på Asienbörserna. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Asienbörserna steg inledningsvis på bred front i den inledande tisdagshandeln. Men utvecklingen bromsade under dagen i väntan på amerikanska inflationssiffror som aktiemarknaden spänt inväntar senare i dag. En högre inflation skulle spä på oron för högre räntor, något som kan pressa aktiebörserna.

Tokyobörsen Nikkei 225-index låg inledningsvis på plus en procent, men stängde så småningom 0,7 procent högre. Taiwanbörsen stängde 0,2 procent lägre medan det sydkoreanska börsen strax före stängning låg på plus 0,9 procent.

Även i Hongkong kom den inledande uppgången av sig ju längre dagen gick. Vid 8-tiden svensk tid låg indexet Hang Seng på plus 0,3 procent. Shanghaibörsens kompositindex hade samtidigt sjunkit med 0,5 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons