Annons

Brandrök i Strängnäs – allmänheten varnas

En så kallad VMA-varning har gått ut till boende i Strängnäs om kraftig rökutveckling från en brand vid en bilskrot i Malmby, i stadens utkant.
Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.
Olycka • Publicerad 5 mars 2020
Allmänheten varnas i Strängnäs efter en brand med stor rökutveckling. Arkivbild.
Allmänheten varnas i Strängnäs efter en brand med stor rökutveckling. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det finns inga uppgifter om att någon människa kommit till skada. Det var en större byggnad och ett antal bilar som eldhärjades.

– Det är plaster och bildäck och sådant som brinner så det är obehaglig rök, säger Johan Gagnert, inre befäl vid räddningstjänsten.

Annons

Larmet om branden kom vid halv sju på torsdagskvällen. Vid 22-tiden hade räddningstjänsten kunnat trappa ner insatsen med en styrka.

– Läget är hyfsat under kontroll men det brinner fortfarande. Med tanke på miljöpåverkan vill vi inte släcka ner utan vi kommer att låta en hel del brinna. Vi vill inte förorena grundvattnet, säger Johan Gagnert.

Varningen till allmänheten var sent på kvällen fortfarande i kraft.

– Vi vill inte ta bort den förrän vi har fått ner branden ytterligare.

Räddningstjänsten räknar med att vara på plats åtminstone fram till morgonen.

Polisen har stängt av länsväg 900 med anledning av branden. En förundersökning om mordbrand har inletts för att ge polisen möjlighet att utreda brandorsaken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons