Annons

Brand i sågverk – "Fullt utvecklad"

På natten till måndagen kom larm om en brand i ett sågverk i Tvärskog.
Tvärskog • Publicerad 4 mars 2019
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 02.21. Inledningsvis ska det brinna i en byggnad.

– Det är en fullt utvecklad brand på Tvärskog Timber. Räddningstjänst är på plats just nu, de förbereder för att skydda intilliggande byggnader så att branden inte ska sprida sig dit, säger Kicki Carlsson, operatör vid Trygghets- och larmcentralen (TLC) i Kalmar, klockan 02.50.

Annons

Då har personalen inte kontroll på branden.

– Man vet inte riktigt hur stor den är, säger Carlsson.

Även ambulans är på plats. TLC har inga uppgifter om skadade personer.

Vid klockan 04.15 uppger SOS Alarms händelseinformation att det är ett hyvleri som har brunnit samt att byggnader intill skadats. En ambulans är då fortfarande kvar på platsen.

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar i ytterligare flera timmar på måndagsmorgonen. Även polis är på plats.

– Vi kommer att skriva en anmälan om mordbrand. Vi vet inte vad som har startat branden, säger Matilda Edsenius, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Platsen kommer att spärras av för en teknisk undersökning när räddningstjänsten har arbetat färdigt. Ingen person har skadats, enligt polisen.

Klockan 06.13 skriver Kalmar kommun på sociala medier: ”Med anledning av branden i Tvärskog låter brandkåren meddela att den är under kontroll. Det finns ingen risk för spridning. Röken ska inte vara skadlig men bör undvikas.”

Texten uppdateras

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons