unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Brand i massaved – skogsbrandslarm en timme senare

En brand bröt ut i en massavedshög mellan Ruda och Långemåla i Högsby kommun på natten till lördagen. Snart upptäcktes ytterligare en brand i närheten.
Polisen utreder båda bränderna som misstänkt mordbrand.

Larmet om branden några hundra meter söder om riksväg 34 kom strax före midnatt mot lördagen. Räddningstjänst från Högsby, Fliseryd och Fagerhult skickades till platsen efter att allmänhet sett branden från vägen. Även polis kallades dit.

Det brann i en massavedshög, enligt inre befäl vid räddningstjänsten som inte har några uppgifter om att personer skadats.Branden ska ha varit cirka 3 gånger 15 meter stor.

– Vi har ingen förklaring till att det börjat brinna och misstänker att det kan ha varit anlagt, säger Christer Karlsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Trafikverket meddelade att trafiken leddes växelvis på riksväg 34. Detta på grund av att släckbilar stod vid riksvägen och att tankbilar åkte in till brandplatsen från den. Prognosen för hur länge trafikpåverkan kunde vara sattes inledningsvis till klockan 04.

En timme efter den första branden, klockan 00.57, kom larm om ytterligare en brand i området. Den ska ha upptäckts cirka 200 meter från den första och uppges ha omfattat cirka tio gånger tio meter skog. Men den branden kunde släckas relativt snabbt.

– Räddningsledarens bedömning är att bränderna inte kunnat sprida sig mellan varandra utan att det har börjat brinna var för sig, säger Karlsson.

Strax före klockan 02 meddelade räddningstjänsten att den första branden kunnat begränsas till massavedshögen utan att sprida sig vidare i terrängen. Man räknade då med att vara kvar och arbeta på platsen till klockan 03.

Vid klockan 03.30 uppger inre befäl att insatsen avslutats.

Den senaste tiden har området drabbats av ett flertal bränder.

– Med tanke på att det har brunnit där tidigare är det rubricerat som mordbrand, säger Christer Karlsson om bränderna.

Tidigt på lördagsmorgonen är ingen person misstänkt.

Även i Ankarsrum i Västerviks kommun brann det under natten, i ett skjul. Polisen larmades klockan 02.25 och rubricerar händelsen som mordbrand.

Ingen är gripen på lördagsmorgonen.

Läs mer

Kommunledningens blixtbeslut om Akacian – gatorna ska åtgärdas

”Ska vara i vårdat skick”

Kommunledningens blixtbeslut om Akacian – gatorna ska åtgärdas

På tisdagen beslutades att gator och trottoarer runt Akacian ska återställas.

Insändare: ”Jag ligger sömnlös över hyran”

Insändare

Insändare: ”Jag ligger sömnlös över hyran”

”Se oss hyresgäster som också drabbas av coronakrisen!”

Kvinnojoursfrågan gav skarp debatt

Emmaboda

Kvinnojoursfrågan gav skarp debatt

Nicke Grozdanovski (V) och socialdemokraterna Maria Ixcot-Nilsson och Jarkko Pekkala efterlyste i kommunfullmäktige svar om varför C, M, KD, BA och SD inte vill höja bidraget till Kvinnojouren i Kalmar, men något svar fick de inte.

Kalmar

Kalmar: Person påkörd – förd till sjukhus

Olyckan ska ha inträffat strax före klockan 06.30.

TV: "Vi ser inga tecken på ökning i Kalmar län”

Coronautbrottet i länet

TV: "Vi ser inga tecken på ökning i Kalmar län”

Se regionens pressträff om covid-19-läget i länet.

Repris: Så var matchen mellan Kalmar FF – Varbergs Bois

Liverapportering

Repris: Så var matchen mellan Kalmar FF – Varbergs Bois

Sporten direktrapporterar från matchen.