Brand i lägenhet utreds som mord

Brott • Publicerad 4 maj 2020
En kvinna avled efter en lägenhetsbrand i Kristinehamn i helgen. Nu inleder polisen en förundersökning gällande mord. Arkivbild.
En kvinna avled efter en lägenhetsbrand i Kristinehamn i helgen. Nu inleder polisen en förundersökning gällande mord. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna avled efter en lägenhetsbrand i Kristinehamn i helgen. Nu inleder polisen en förundersökning gällande mord.

– Det är omständigheterna kring det inträffade som gör att vid bedömningen att det behöver göras en mordutredning, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Larmet om branden kom in på söndagseftermiddagen. Kvinnan hittades av räddningstjänsten inne i bostaden och fördes direkt till sjukhus där hon senare avled av sina skador.

Omgående inledde polisen en förundersökning om mordbrand. Men under måndagen uppgraderades det till att också gälla en mordutredning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.