Annons

Bowlingstjärnan vinnare igen: Känns underbart

Efter ett par sämre säsonger visar nu den svenske bowlingstjärnan Jesper Svensson god form igen.
Han tog sin nionde titel på den amerikanska proffstouren PBA när han vann Indianapolis Open.
Bowling • Publicerad 1 mars 2020
Jesper Svensson när han fick Lilla Bragdguldet under Idrottsgalan 2017.
Jesper Svensson när han fick Lilla Bragdguldet under Idrottsgalan 2017.Foto: Jonas Ekströmer/TT

"Det känns underbart, såklart, det har varit en bra vecka för mig och det känns som att jag har fått tillbaka den där killerinstinkten", säger Svensson i ett pressmeddelande.

Svensson vann finalen mot amerikanen Shawn Maldonado med 245–232.

Annons

Efter sju segrar på de första tre åren på USA-touren har 25-åringen från Vimmerby haft det tungt de senaste säsongerna. Med segern i natt, som gav motsvarande 287 000 kronor, känner han att arbetet han lagt ner har gett resultat.

"Det är nog så att man behöver ha en lite nedåtgående kurva för att inse vad man behöver bli bra på. Jag har jobbat hårt för att bli bättre på vissa typer av grejer, har jobbat hårt i ett och ett halvt år", säger han.

Nu är han bara en titel ifrån att kunna bli invald i PBA Hall of Fame.

"Det är klart att det finns i bakhuvudet, att ha chansen att komma dit. Det pratas mycket om det bland spelarna och folk runtomkring".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons