Annons

Bottas får starta i pole position

Bilsport • Publicerad 3 november 2019
Valtteri Bottas efter kvalet till Austins formel 1-lopp.
Valtteri Bottas efter kvalet till Austins formel 1-lopp.Foto: Darron Cummings/AP/TT

Valtteri Bottas måste vinna formel 1-loppet i Austin, Texas, och helst se stallkamraten Lewis Hamilton hamna långt bak i fältet. Annars lär årets F1-säsong avgöras redan under söndagen. Och i tidskvalet gjorde den 30-årige finländaren vad han kunde. Bottas var snabbast av alla och får starta loppet i Austin i pole position.

Närmast bakom sig i sin elfte pole position-start har Mercedes-föraren Ferraris Sebastian Vettel och Red Bulls Max Verstappen. De tre var alla inom en tiondels sekund.

Annons

Lewis Hamilton var på väg att knipa pole position, men ett misstag på kvalets slutvarv gjorde att britten halkade ner till femte plats i kvalet, och alltså får starta i tredje startled. Om Hamilton tar fyra poäng, det vill säga blir sämst åtta i Texas, har han säkrat årets VM-titel.

Om det inte lyckas har Hamilton ytterligare två lopp på sig att säkra sin sjätte VM-titel. Austins F1-lopp avgörs klockan 20 på söndagskvällen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons