Annons

Blandad återhämtning på börserna

Börserna världen över återhämtade sig en del efter måndagens kursfall.
I USA öppnade börserna rejält upp.
Börs • Publicerad 10 mars 2020
Börserna vänder uppåt.
Börserna vänder uppåt.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

President Donald Trumps löfte om skattelättnader kombinerat med en uppgång för oljepriset gjorde inledningsvis att det blev rekyl uppåt på börsmarknaden.

När handeln på Wall Street inleddes på tisdagen var det efter ett börsras som var det största sedan finanskrisen 2008.

Annons

Vid öppning steg S&P500 3,5 procent. Dow Jones industriindex lyfter 3,8 procent och Nasdaqs kompositindex 3,4 procent. Uppgången tappade dock fart i takt med att oron över coronaviruset växte. Italien har till exempel infört fullständig karantän.

I Europa sjönk Frankfurt-, London- och Parisbörsen. Och i Stockholm backade OMXS-index 0,9 procent.

De ledande Asienbörserna, bland annat i Tokyo, steg. Nikkei225-index och det bredare Topix-index hade stigit 0,9 respektive 1,3 procent vid stängning.

Den utlösande faktorn bakom måndagens krasch anses vara kollapsen för världsmarknadspriset på råolja, med det största prisraset sedan 1991. Oljepriset har visserligen återhämtat sig under dagen, priset på ett fat brentolja har stigit med nästan tio procent, och ungefär detsamma gäller den amerikanska motsvarigheten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons