Annons

Bong Joon-Ho hyllas vid hemkomsten

Film • Publicerad 16 februari 2020
Bong Joon-Ho hyllas i Sydkorea.
Bong Joon-Ho hyllas i Sydkorea.Foto: Ahn Young-Joon/AP/TT
300 personer hade samlats på flygplatsen utanför Seoul för att välkomna regissören hem.
300 personer hade samlats på flygplatsen utanför Seoul för att välkomna regissören hem.Foto: Ahn Young-Joon/AP/TT

"Parasit"-regissören Bong Joon-Ho har landat i hemlandet Sydkorea och fått en hjältes mottagande, rapporterar Reuters. Omkring 300 fans var på plats för att möta regissören på Incehon-flygplatsen utanför Seoul.

– Tack för applåderna, jag skulle vilja ge er en applåd för att ni har lyckats hantera coronavirushotet så bra. Jag är glad över att vara hemma, sade Bong Joon-Ho till den församlade skaran.

Annons

Sociala medier i Sydkorea har svämmat över av hyllningar efter att "Parasit" skrev historia på Oscarsgalan och blev den första icke-engelskspråkiga film att vinna i kategorin bästa film.

Lokala biografer och tv-kanaler har visat filmen i repris. Bong Joon-Ho fick även en Oscar för bästa regi och filmen prisades också i kategorierna bästa internationella långfilm och bästa originalmanus.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons