Annons

Misstänkt föremål i Gamla stan "ofarligt"

Polisens bombtekniker har undersökt det föremål som under morgonen hittades i närheten av Högsta domstolen i Gamla stan och bedömt det som ofarligt, enligt polisens presstalesperson Eva Nilsson.
Brott • Publicerad 7 januari 2021
Polisbilar och avspärrningar i närheten av Högsta Domstolen där ett misstänkt farligt föremål hittades under morgonen.
Polisbilar och avspärrningar i närheten av Högsta Domstolen där ett misstänkt farligt föremål hittades under morgonen.Foto: Henrik Montgomery/TT

Kriminaltekniker kommer nu att fortsätta att undersöka föremålet och de trafikavspärrningar som gjorts under morgonen kommer inom kort att hävas.

– Efterhand som det är lämpligt kommer man att släppa på dem. Så vi kommer att vara kvar på platsen en stund till i direkt anslutning till byggnaden, säger Eva Nilsson.

Annons

Under morgonen utrymdes också ett antal av de byggnader som finns inom det avspärrade området, men polisen vill inte berätta vilka hus som berördes.

– Jag vet inte exakt vilka de är – vi kommenterar inte vilka hus som har blivit utrymda. Men det är så vi gör. Bombteknikerna lägger en radie där de vill att det ska vara tomt, säger Eva Nilsson.

Trafiken på Vasabron, Munkbron och flera mindre gator i Gamla stan påverkades under morgonen av avspärrningarna.

Personal från Nationella bombskyddet anlände till platsen kort före klockan åtta för att undersöka det misstänkta föremålet.

Larmet kom till polisen klockan 06.18.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons