Annons

Bolivias hälsominister coronasmittad

Bolivia • Publicerad 6 juli 2020
Bolivias interrimspresident Jeanine Áñez, i munskydd till vänster, vid ett sällsynt offentligt framträdande under en religiös högtid i juni.
Bolivias interrimspresident Jeanine Áñez, i munskydd till vänster, vid ett sällsynt offentligt framträdande under en religiös högtid i juni.Foto: Juan Karita/AP/TT

Bolivias hälsominister Eidy Roca har testat positivt för covid-19 och är därmed den tredje personen i regeringen som har bekräftats smittad på fyra dagar, säger interrimspresident Jeanine Áñez.

Rocas hälsa är stabil och hon "följer strikt det säkerhetsprotokoll som inkluderar isolering, medicinering och vård", heter det i ett uttalande från hennes kontor.

Annons

Interrimspresident Áñez uppges sig till stor del hålla sig i presidentbostaden.

– För det mesta arbetar hon därifrån och kommer bara (till regeringspalatset) när hennes fysiska närvaro är nödvändig, sade vice kommunikationsminister Isabel Fernández i lördags.

Sedan pandemins start i mars har flera bolivianska ministrar isolerats i tvåveckorsperioder på grund av misstänkt coronasmitta hos dem själva eller deras närstående.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons