Annons

Bø ska bli pappa – tror inte på ny succé

I mitten av januari väntas Johannes Thingnes Bø bli pappa, bara några veckor före säsongens höjdpunkt VM i Anterselva.
Därför räknar inte den norska skidskyttestjärnan med någon repris på fjolårets succé.
Skidskytte • Publicerad 6 november 2019
Johannes Thingnes Bø ska snart bli pappa och räknar därför inte med en lika övertygande säsong som i fjol.
Johannes Thingnes Bø ska snart bli pappa och räknar därför inte med en lika övertygande säsong som i fjol.Foto: Berit Roald/NTB Scanpix/TT

Barnrummet är färdiginrett och barnvagnen inhandlad. Johannes Thingnes Bø och hans fru Hedda Dæhli Bø har gjort vad de kunnat för att vara så väl förberedda de kan innan skidskyttesäsongen drar igång.

– Jag har lagt ner mycket tid och arbete på att få klart det före den perioden vi går in i nu. Så vi är redo, jag kan fokusera på skidskytte fram till att vi måste köra till sjukhuset, säger Johannes Thingnes Bø leende till NTB.

Annons

Förra säsongen vann norrmannen det mesta han ställde upp i och på VM i Östersund blev han mästerskapets stora kung med fyra guld och ett silver. Han vann den totala världscupen efter att ha tagit 16 segrar under året.

När årets säsong närmar sig – premiären i Östersund är om drygt tre veckor – tror inte Bø på någon repris av förra året.

– Det ska ju till en del när jag hade den bästa säsongen någonsin. Och att göra det igen har jag inga förhoppningar om, säger han.

I samband med att barnet föds är det troligt att skidskyttestjärnan missar några världscuptävlingar nära inpå VM.

– På det sättet kan han missa en del viktiga poäng sett till den totala världscupen. Men vi får se, Johannes är Johannes och han kan göra det otroliga, säger landslagstränaren Egil Kristiansen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons