Annons

Bitcoin över ny drömgräns efter rusning

Ekonomi • Publicerad 2 januari 2021
Bitcoin är en digital valuta som skapades 2009. Arkivbild.
Bitcoin är en digital valuta som skapades 2009. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Världens mest kända kryptovaluta fortsätter att öka i värde, och det snabbt. Efter att ha avslutat 2020 och inlett 2021 med en stor uppgång kostar en bitcoin nu drygt 250 000 kronor – det högsta priset någonsin.

Priset motsvarar 30 340 amerikanska dollar. I december nämndes 20 000 dollar som en "drömgräns", men den har alltså passerats med råge och en ny symboliskt viktig gräns, 30 000 dollar, passerades i dag.

Annons

Bara den senaste månaden har bitcoinen mot dollarn ökat i pris med 58 procent. Jämfört med för ett år sedan har priset ökat med 336 procent.

Tidigare har Johan Javeus, chefstrateg på SEB, lyft fram marknadens riskvilja som en viktig faktor bakom kryptovalutans succé. Att fler tunga investerare, som banker och finansinstitut, uttryckt intresse för bitcoin har också gjort sitt för att bidra till uppgången.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons