Annons

Biden till munskyddsvägrare: "Spela inte tuff"

USA • Publicerad 2 oktober 2020
Demokraternas presidentkandidat Joe Biden valtalade i Michigan på fredagen.
Demokraternas presidentkandidat Joe Biden valtalade i Michigan på fredagen.Foto: Andrew Harnik /AP/TT

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden fortätter sin valrörelse, trots att hans rival USA:s president Donald Trump tills vidare tvingas ställa in sina valmöten på grund av att han smittats av coronaviruset.

Biden, som själv lät sig testats två gånger under fredagen, är inte smittad och under ett kampanjmöte i Michigan underströk den tidigare vicepresidenten vikten av att följa alla rekommendationer, inklusive att bära munskydd, för att bromsa virusets framfart.

Annons

– Var en patriot, det handlar inte om att vara en tuff kille. Det handlar om att dra sitt strå till stacken, sade Biden, som under sitt kampanjtal i staden Grand Rapids själv bar munskydd..

Att Joe Biden reste till Michigan på sitt kampanjmöte är ingen tillfällighet eftersom delstaten är en så kallad vågmästardelstat

När det blev känt att Trump smittats önskade Biden honom ett snabbt tillfrisknande. Han skrev senare på Twitter att både han och hans hustru testats och att de två inte är smittade.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons