Annons

Besöksrestriktioner åter på sjukhus

Den ökade spridningen av coronaviruset gör att flera sjukhus nu återinför restriktioner för anhöriga och närstående besökare, skriver .
Vård • Publicerad 14 juli 2022
Flera sjukhus har återinfört restriktioner för besökare. Arkivbild.
Flera sjukhus har återinfört restriktioner för besökare. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Det gäller bland annat Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan och Uddevalla sjukhus, där antalet inlagda för covid-19 fyrdubblats de senaste tio dagarna.

På de två sjukhusen tillåts numera max två besökare per patient och tillfälle. Besökare måste också bära munskydd.

Annons

Från och med torsdagen återinför Region Västernorrland besöksförbudet på vissa avdelningar på länets sjukhus. På BB i Sundsvall och Örnsköldsvik får endast en symtomfri medföljare tillåtas. Detsamma gäller för förlossning, specialistmödravård, ultraljud och gynekologisk öppenvård. Sedan tidigare råder det även besöksförbud på avdelningarna för ortopedi och kirurgi i Sundsvall och Örnsköldsvik, uppger SVT Västernorrland.

Även Region Dalarna har skärpt reglerna i veckan. Besök bör ske utomhus eller på patientrum och anhöriga och närstående uppmanas att sprita händer före, under och efter besök, skriver Region Dalarna i ett pressmeddelande.

Sedan den 5 juli rekommenderar Sahlgrenska Universitetssjukhuset att besök till inneliggande patienter undviks. Alla besökare rekommenderas att använda munskydd i sjukhusets lokaler.

Skellefteå lasarett införde i slutet av juni ”vissa restriktioner”, enligt Dagens Medicin.

Region Jönköpings län, Södersjukhuset i Stockholm och Norrtälje sjukhus har kvar sina tidigare restriktioner.

Karolinska universitetssjukhuset och Blekingesjukhuset har inte ändrat sina regler för besökare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons