Annons

Besked om bandyfinalen dröjer

Det är fortfarande oklart hur och om SM-finalerna i bandy ska genomföras. SM-finalerna för både herrar och damer är planerade att spelas den 21 mars i Uppsala, men om matcherna blir av då så blir det utan publik på läktarna, säger Svenska bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson i Bandyplays sändning.
Bandy • Publicerad 12 mars 2020
Förra året var det Villa Lidköping som fick fira SM-guldet på Studenternas i Uppsala. Arkivbild.
Förra året var det Villa Lidköping som fick fira SM-guldet på Studenternas i Uppsala. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Förbundet har fört diskussioner med berörda klubbar och Uppsala kommun och bollen ligger nu hos arrangörsstaden, menar Gustafsson. Klart är i alla fall att klubbarna vill färdigspela säsongen så snart som möjligt.

– Vi hade ett samtal i går med de fyra semifinallagen på herrsidan och de är överens om att de vill fullfölja spelet det här året, säger Gustafsson.

Annons

Samtidigt har Internationella bandyförbundet beslutat att skjuta upp herrarnas VM, som skulle ha inletts i Irkutsk i Ryssland den 29 mars, skriver Svenska bandyförbundet på sin hemsida.

Världsmästerskapet ska i stället spelas i oktober i den nybyggda arenan Ice palace Baikal, men exakt datum för mästerskapet är ännu inte satt.

– Vi vill inte ta några risker med världsmästerskapet. Det är möjligt att det inte hade blivit genomfört på bästa sätt just nu, säger Boris Skrynnik, ordförande för Internationella bandyförbundet (FIB), till deras officiella hemsida.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons