Annons

Berlin stänger nöjeslivet för ovaccinerade

Berlin förbjuder från och med måndag ovaccinerade människor att besöka restauranger, barer, biografer och andra nöjesställen.
Tyskland • Publicerad 14 november 2021
Tyskland brottas med den högsta smittspridningen hittills sedan pandemin bröt ut och nu portas ovaccinerade från nöjesetablissemangen i Berlin. Arkivbild.Foto: Christophe Gateau/AP/TT

I huvudstadsområdet kommer vuxna människor också att portas från alla utomhusevenemang med fler än 2 000 besökare, beslutade förbundslandet Berlins styre tidigare i veckan.

Landet brottas med den högsta ökningen av covid-19-fall hittills. Hälsomyndigheterna rapporterade under torsdagen 50 196 nya upptäckta fall, den fjärde dagen i rad där Tyskland har slagit rekord för nya infektioner.

Annons

Förbundskansler Angela Merkel uppmanade ovaccinerade människor att tänka om i ett videoinspelat tal på lördagen. Hon efterlyser en nationell insats för att bryta den fjärde våg av coronavirus som sveper över Tyskland.

– Svåra veckor ligger framför oss, och du kan se att jag är mycket orolig. Jag ber omgående alla som ännu inte har vaccinerats: vänligen ompröva det beslutet, sade Merkel i talet enligt Reuters.

Tyskland har fullvaccinerat 66,7 procent av sin befolkning, vilket lämnar en av tre personer oskyddad.

Sjudagarsfrekvensen – antalet personer per 100 000 som smittats under den senaste veckan – steg till 277,4 på lördagen, visar data från Robert Koch Institute. Rekordet i den tredje vågen av pandemin i december förra året var 197,6.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons