Annons

Bendtner döms till fängelse för misshandel

Danske fotbollsstjärnan Nicklas Bendtner döms till 50 dagars fängelse för misshandel av en taxichaufför, uppger NTB. Domen innebär med stor sannolikhet att Bendtners landslagskarriär är över.
Fotboll • Publicerad 2 november 2018
Nicklas Bendtner och hans advokat Anders Nemeth på väg till rättegången.
Nicklas Bendtner och hans advokat Anders Nemeth på väg till rättegången.Foto: Martin Sylvest

30-åringen har erkänt att han slog först när han hamnade i bråk, men han har hävdat att det var i självförsvar sedan taxichauffören kastat en tomburk mot Bendtner och hans flickvän. Bråket ska ha börjat med att Bendtner och flickvännen ansåg att chauffören körde fel väg. Rosenborgsspelaren nekar dock till att ha sparkat mannen.

– Jag bara lyfte på benet för att kliva över honom och se om han var okej. Det var inte för att sparka honom, sade Bendtner under rättegången i Köpenhamns byret (tingsrätt).

Annons

Det var i början av september som Rosenborgspelaren hamnade i bråk med taxichauffören, sedan Bendtner och flickvännen lämnat taxin utan att betala för sig, och slog denne så illa att han bröt käken.

Efter domen är Bendtners landslagskarriär sannolikt över. Danmarks förbundskapten Åge Hareide har tidigare sagt att det skulle vara helt otänkbart att en dömd man skulle få spela i det danska landslaget.

Åklagaren hade yrkat på tre månaders fängelse för Bendtner.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons