Barn dog vid förlossning – sjukhus anmäler

Sjukvård • Publicerad 5 maj 2020
Hallands sjukhus gör en anmälan till IVO enligt lex Maria efter att ett barn dött vid förlossningen på sjukhuset i Halmstad. Arkivbild.
Hallands sjukhus gör en anmälan till IVO enligt lex Maria efter att ett barn dött vid förlossningen på sjukhuset i Halmstad. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Ett barn dog under en utdragen förlossning på sjukhuset i Halmstad och nu anmäls händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Maria.

"Det är nu av yttersta vikt att IVO granskar vår utredning och den handlingsplan vi har tagit fram för att förhindra att något liknande händer igen", säger Per Isacson, chefläkare vid Hallands sjukhus, i ett pressmeddelande från Region Halland.

Kvinnan hade fullgången graviditet när hon kom till förlossningen för igångsättning. Förlossningens aktiva fas blev utdragen och barnet avled efter att ha drabbats av syrebrist, skriver regionen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.