Annons

Barn åt cannabis på skolgård

Brott • Publicerad 28 januari 2021
Narkotikan på bilden är inte samma som på skolgården. Arkivbild.
Narkotikan på bilden är inte samma som på skolgården. Arkivbild.Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix/TT

Ett barn fick föras till sjukhus på kontroll efter att ha ätit cannabis som hittats på en skolgård i Malmö. Den farliga leken upptäcktes av en förälder som skulle hämta sitt barn på eftermiddagen, rapporterar Sydsvenskan.

På skolgården upptäcktes hur en grupp barn i sexårsåldern lekte med plastpåsar, vars innehåll – cannabis – ätits av minst två barn. Ett av barnen hade fått i sig en mängd motsvarande "en buljongtärning”, enligt barnets pappa.

Annons

– Barnen hade hittat de här påsarna på skolgården och lekt med dem ett bra tag. De hade lekt restaurang och serverat de konstiga kryddorna och ”chokladen” till varandra. Jag tycker det är fruktansvärt. När jag kom dit stod en lärare några meter från barnen men uppfattade inte vad de lekte med, säger föräldern till tidningen.

Barnen ska efter omständigheterna må bra, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons