Spänd väntan i Nordirland
Febrilt räknande pågick i Nordirland under fredagen för att få fram resultaten i valet till regionalparlamentet i Stormont.
Mandat nummer ett gick till det starkt växande Allianspartiet, som försöker hålla sig vid sidan om den traditionella uppdelningen mellan Irlandsvänliga nationalister och Londonsinnade unionister.
Största parti väntas dock nationalistiska Sinn Féin bli – i så fall för första gången i landsdelens historia.
– Det kan potentiellt bli ett historiskt val av många anledningar men jag tror att det är för att folk vill berätta för oss hur vi ska arbeta tillsammans med andra. Det är det enda sättet som vi kan åstadkomma mer för folket, säger Michelle O'Neill, partiets främsta ledare i Nordirland, till BBC efter att själv ha blivit invald i Mid Ulster.
Långvarig kris
Huvudmotståndarna i unionistiska DUP ger emellertid inte upp än.
– Det kommer att bli väldigt jämnt om vem som blir största parti, hävdar partiledaren Jeffrey Donaldson för BBC sedan också han valts in, i valkretsen Lagan Valley.
DUP varnar samtidigt för att den långvariga regeringskris som lamslagit det lagstadgade samregerandet i Nordirland kommer att fortsätta.
Främsta orsaken är DUP:s stora missnöje med det så kallade Nordirlands-protokollet, som stipulerar hur handeln ska fungera som följd av Storbritanniens utträde ur EU.
– Det kommer inte att bli någon regering förrän protokollfrågan är löst, säger Ian Paisley – vars pappa med samma namn länge var de nordirländska unionisternas främste ledare – till Belfast Telegraph.
Labour i London
Parallellt med det nordirländska valet röstade engelsmän, walesare och skottar i allehanda lokalval i torsdags.
Bland resultaten där fanns en stark framgång för socialdemokratiska Labour som för första gången på nästan 60 år tog hem Londonstadsdelen Westminster och även traditionellt konservativa Barnet och Wandsworth.
– Vi hade en tuff natt i delar av landet, erkänner premiärminister Boris Johnson, enligt nyhetsbyrån AFP.
– Men å andra sidan, i andra delar av landet ser man fortfarande Konservativa partiet gå framåt och göra ganska anmärkningsvärda framgångar på platser som inte röstat konservativt på väldigt lång tid, om någonsin, säger Johnson.
"Stor vändpunkt"
Hård kritik har riktats mot Johnson som väckt missnöje med coronaskandalen "partygate" och som följts upp av ökande levnadskostnader i landet vilket kan ha dragit ner resultatet för Konservativa partiet.
Labourledaren Keir Starmer beskriver valet som "en stor vändpunkt".
– Vi har förändrat Labour och nu ser vi resultatet av det, säger han, enligt AFP.
Det rör sig dock inte om någon jordskredsseger för Labour som mött motstånd på annat håll i England där De gröna och Liberaldemokraterna har gått framåt.
Fler resultat, även från Skottland och Wales, väntas bli klara först på fredagskvällen och under helgen.
Lokalval i Storbritannien
Under torsdagen hölls lokal- och regionalval runt om i Storbritannien.
I England röstades i 144 av 333 så kallade councils, med totalt 4 411 fullmäktigeplatser på spel.
I Skottland och Wales röstades i samtliga lokalstyren (32 respektive 22).
I Nordirland ska alla 90 platser i regionalparlamentet Stormont utses. Vid 18-tiden på fredagskvällen hade nationalistiska Sinn Féin vunnit 10 av 15 klara mandat och ökat sin röstandel med 1,8 procentenheter. Unionistpartiet DUP stod på två mandat och hade backat med 6 procentenheter. Starkt framåt gick samtidigt det mindre unionistpartiet TUV, upp 5,1 procentenheter, samt neutrala Allianspartiet, upp 4,4 procentenheter.
Källor: Politico, BBC, Belfast Telegraph.