Annons

Alice Bah Kuhnke kandiderar till talman

Politik • Publicerad 12 januari 2022
Alice Bah Kuhnke (MP) utmanar om posten som talman i EU-parlamentet.
Alice Bah Kuhnke (MP) utmanar om posten som talman i EU-parlamentet.Foto: Fredrik Persson / TT

Miljöpartiets EU-parlamentariker Alice Bah Kuhnke kandiderar för att bli talman i Europaparlamentet, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Hon utmanar därmed den maltesiska kristdemokraten Roberta Metsola, som är huvudfavorit när en ny talman för de kommande 2,5 åren ska utses i nästa vecka.

Annons

Den gröna partigruppen tycker inte att Metsola är tillräckligt vass på klimatområdet och har därför valt att lägga fram Alice Bah Kuhnke som kandidat.

– Vi är inte beredda att kompromissa med våra barn och barnbarns framtid och därför blir det en viktig del av min kandidatur, säger hon till Ekot.

Parlamentets nuvarande talman David Sassoli avled natten till tisdagen efter en tids sjukdom. Den kommande omröstningen var planerad sedan tidigare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons